onsdag 10 augusti 2011

Azorerna 29 juli-7 augusti 2011

Vädret var upp och ner härhemma så vi kollade lite runt på resor.
Så hittade vi på en billig resa till Azorerna i Portugal (blev kanske inte så billig när slutnotan var betald, men vad gör det när man får äventyr och upplevelser för hela livet)Värt varenda krona var det!

Azorerna består av flera öar och vi bodde på ön Sao Miguel, en vacker vulkanö som man kan bila runt på några timmar om man vill eller så kan man välja att stanna till på alla utsiktplatser, då tar det minst flera dagar att åka runt dock :-),för vackra fotovyer fanns det massor av, här kommer några sköna platser:











Azorerna tillhör Portugal och ligger i princip mitt emellan USA och Portugal, dvs verkligen MITT I ATLANTEN! Det betyder också att det finns möjlighet att se många stora fina djur i detta väldiga hav, och det lyckades vi med det
Flipper och hans kusiner
överallt och dessutom lyckades vi se valar, kaskelottvalar - det var häftigt, här kommer några bilder:



Ja äventyren var inte slut här. Naturligtvis så måste jag ju testa alla världens hästar, i USA blev det ritter bland kaktusar och vilda Mustanger, i Australien blev det galopper på stranden ena dagen och bland kängurus andra dagen,så naturligtvis så blev det ritter längs lavamurar och blomstrande hortensior och sist men inte minst dressyr på Luzitano-hästar...vad blir härnäst?


Sedan kunde vi ju heller inte missa varma källorna och den vackra parken i Furnas, häftigt med svarta svanar från Australien och många andra ovanliga växter och djur.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar